Använda programmet från kommandoraden

Du kan arbeta med Kaspersky-programmet från kommandoraden.

Kommandoradens syntax:

avp.com <command> [settings]

Visa hjälp för kommandoradens syntax med följande kommando:

avp.com [ /? | HELP ]

Det här kommandot visar en fullständig lista med kommandon som är tillgängliga för hantering av Kaspersky-programmet från kommandoraden.

Få hjälp med syntaxen för ett visst kommando genom att skriva ett av följande kommandon:

avp.com <command> /?

avp.com HELP <command>

På kommandoraden går det att hänvisa till programmet antingen från programinstallationsmappen eller genom att ange den fullständiga sökvägen till avp.com.

Om du tidigare har ställt in ett lösenord kan du i fönstret för programinställningar aktivera eller avaktivera programmets händelseloggning (skapandet av spårfiler) från kommandoraden och på så sätt skydda åtkomst till hantering av Kaspersky-programmet.

Om du inte har ställt in något lösenord i fönstret för programinställningar kan du inte skapa ett lösenord eller aktivera händelseloggning i kommandoraden.

Vissa .kommandon kan endast utföras med ett administratörskonto.